Terima Kasih

Assalamualaikum , hai uollsss . Hope korang sehad selalu yaa ;)

Malam ni aku nak story something yg aku tak sangka benda nii akan berlaku dalam hidup aku . Aku bersyukur sngd² sbab dpat kenal dgan dia ~ bila dia hadir dalam hidup aku aku rasa dia lhaa uwg yg aku cari selama nii . Yess ! Betul lhaaa , someone yg aku cari persis mcam abg Fareez . Mean tak smua sama dgan abg aku tapi aku rasa tenang jaa bila dia hadir dalam hidup aku .

Terima kasih Adam sebab percayakan aku untuk happy kan kawan hg , klau bkan sbab hg msti aku tak brani nak dekati dia ~ kdang² kita kena usaha jugak untuk dpatkan someone yg kita suka kan ? Even pada mulanya aku just suka biasa² jaa . Tapi perasaan sayang and cinta tu hadir bila aku dgan dia makin lama makin mesra :D kali nii dia sngd berbeza dgan ex aku yg lain . Sngd² berbeza , dia caring sngd even dia tak sweet aku tak kesah smua tu yg penting hati dia ikhlas dengan aku . Memang uwg ckap cinta jarak jauh nii bukan bule pcaya sngd sbb dia jauh dgan kita ~ tapi mereka tak sedar yg cinta jarak jauh nii dpat mnguji kesetiaan , kejujuran , keikhlasan , kesabaran dan bnyak lagi lhaaa ^_^ like my brother and my sister in law . Walaupun duduk satu negeri tapi depa belajar jauh suwg dkat Shah Alam suwg lagi dkat Skudai Johor . Alhamdulillah depa kekal hingga jinjang pelamin and dah dikurniakan anak yg sngd comel ~ hehe :) aku harap sngd aku dgan dia nii akan kekal inshaAllah !

Awak , terimakasih tau sbab hadir dalam hidup saya . Saya bule jatuh cinta dekat awak sebab perwatakan awak dan bukan sebab paras rupa awak , awak jangan salah paham pulak tau ? Saya harap awak akan terima baik dan buruk saya ~ saya tau awak tak dapat lupakan ex awak tu lagi . Takpa awak saya paham perasaan awak :') saya sayang awak sangat² ! Saya akan terima baik buruk awak sayang :) kita bukak buku baru kay ? Takpa awak slow² lupakan si dia yaa ? Saya sentiasa akan ada dengan awak walaupun kita jauh . Saya percaya awak and awak pun mesti percaya saya kan ? Hope awak tak hilangkan kepercayaan saya dekat awak ^_^ okay lhaa awak saya dah tatau nak cakap apa lagi dah , Hehe , ingat pesan saya yaa "Jaga Mata Jaga Hati Jaga Iman"

Okay lhaa sampai sini saja lhaa ya entry aku , aku pun tatau dah nak story apa . Tapi aku sngat bersyukur sbab hadirkan manusia yg bernama Mohamad Rusydi Bin Awang Rasul dalam hidup aku :') hope dia lhaa mr istikharah aku ^_^ bhaii .

Need someone :'(

Assalamualaikum , haiii . How are you stalker ? Hehe , speaking pulak nohh .

Harini aku nak story tentang perasaan aku , haha . Over pulak kan ~ hmm , bila dengar lagu yang cousin aku sent minggu lepas dkat whatsapp aku terdetik nak update belog . Baru harini free pun nak update ! Dan lagu tu aku tukar buh dalam belog aku . Tiap² malam sebelum tido mesti dengar lagu tu dan tak pernah jemu dengar lagu tu :') lagu tuu membuatkan hati aku tersentuh sngat² ! Dah 4 bulan aku single , sampai sekarang aku masih belum jumpa someone yg bule bukak pintu hati aku yang dah lama aku kunci ketat² dan aku tauk jauh² kunci tuu . Hmm , aku tak minta lebih pun ! Aku just nak laki yang paham tentang kehidupan aku , care pasai aku , bule bimbing aku dan terima kekurangan aku . Kalau aku jumpa laki tu aku pun akan buad benda yang sama jugak dekat dia ~ tapi skarang ni susah nak jmpa yang mcam tu . Susah sngat nak dpat ! Kebanyakkannya hnya nak seronok jaaa , depa suka kod mainkan perasaan orang . Hope one day nanti depa rasa mcam mna pedihnya rasa tu ! Aku pun skrang takut nak bagi harapan dan terima harapan yang orang bagi dekat aku sebab aku takmau buah pisang berbuah dua kali . Aku jadi mcam ssah nak percaya perkataan CINTA SAYANG COUPLE SETIA sebab semua tu hanya dusta ! Betul cakap orang pengalaman mendewasakan kita . Benda² yang dah jadi dekat kita kita akan ingat walaupun kesalahan tu kesalahan yang kecik sebab itu membuatkan kita lebih hati² untuk percaya seseorang , am i right ? Aku harap someone yang akan hadir dalam hati aku one day nanti akan terima aku seadanya dan tak mainkan perasaan aku , aku akan jaga hubungan aku dengan si dia sebaik mungkin :') insyaAllah ! Aku takmau ada relay yang tak kekal dan tak serius . Aku dah takmau main² aku nak sebuah hubungan yang serius dan kekal hingga hujung nyawa aku !

Ewahh , dah terlajak pulak kan . Aku nak update sikit jaa ni dah bnyak pulak ~ hehe . Apa² pun skrang aku just nak tumpukan pada pelajaran aku . About love ? Nanti lhaaa ~ kalau ada jodoh ada lhaa kalau takda maybe suruh mak dengan abah ja lhaa carikan jodoh untuk aku . Jodoh orang tua kan lebih baik :) dapat restu dari kedua² ibu bapa kita baru hidup berkat . Hehe ;)

When i sleep , i want in your hug my dear .
Only you and me , live together forever and ever !
Only you my future husband :')
Spend time together , caring , loving each other ♥
Just wanna your love , your heart my future husband ♥

Haii ^_^

Assalamualaikum :)

Haii , lama aku tak mengupdate kan ? Tak smpat nak lawat belog kesayangan aku ni haaa .

Firstly aku nak mnta maaf dgan iwan , sorry aku tak bermaksud nak mainkan perasaan hg ! Aku ingat aku terima hg hg bule ubah aku jadi mcam dulu balik ~ tapi dak . Aku mnta maaf sbb aku tinggalkan hg mcm tu jaa tnpa kata apa² ! Aku tadak niat lnsung , aku harap hg bule jmpa someone yg lbeh baik drpda aku . Aku tak dpat nak bahagiakan hg :')

Second my babypooh NurDini , don't be sad my sweetie girl . I always be with you :* even kita study jauh kita tetap bersama dlam senang and susah ! I'm yours , and i hope our relationship stay till jannah . You're the best friend in my heart ❤ iloveyousomuch my twin forever .

I love to be myself 
This is my sweetie girl ❤

Newlife ^^

Assalamualaikum , haii semua . Harini terasa mcam lapang sikit pulak walaupun tadi agak pening kepala pikiaq nak buad belog untuk English Group ~ hehe :D

Sebenarnya aku nak story pasai tempat aku sambung belajar , even tadak apa yg istimewa pun :/ oke , aku sambung dekat Kolej Poly-Tech MARA Alor Star(KPTMAS) Diploma in Accountancy . Masuk minggu nii dah 2 minggu dah aku di alam kolej dan menjadi seorang siswi ~ tapi aku tak stay dkat hostel pun aku berulang jaa sbab rumah dkat jaa dgan kolej so kolej tak galakkan stay hostel . Aku nii seorang yg agak pemalu ~ jenis aku bukannya sombong tapi tatau nak bukak perbualan dengan orang yg kita baru kenal mcam mana sban tu aku automatik jadi pendiam ! Tapi insyaAllah nanti dah sekepala baru aku mnjadi seorang yg peramah gilaa ~ mesti akan tekeluaq prangai aku yg sebetulnyaaa . Tapi susah jugak sebenarnya nak cari kawan yg sekepala dgan kita haa ! Majoriti classmate aku stay hostel so mybe depa lagi rapat sbab slalu lepak sesama , aku ? Errr , bila lhaa nak buang sifat pemalu tak kena tmpat nii :( hmm . Anyone can help me ? Hope I can change my attitude :)

Sampai sini sajaa kod entry aku , tak pnjang kan ? Hmm , tadak idea dah nak tulis apa ~ nt klau ada story yg best aku cerita lain kays :) terimakasih kepada sesiapa yg sudi melawat belog aku yg tak seberapa nii ! Minta maaf kalau ada yg terasa dgan coretan aku ^_^

Friendship Never Ends

Assalamualaikum , haii . Harini nak story pasai kawan² ~ aku happy bila dapat kawan mcam depa nii . Kdang² kita tatau yg kawan lama lagi bererti dalam hidup kita berbanding kawan baru kan :') kmi kwan dari form 1 until now , talian persahabatan kami kekal hingga kini . Alhamdulillah , aku bersyukur sngd² dikurniakan kwan sebaik depa :) harap² friendship kmi kekal hngga ke hujung nyawa kmi semua . Even skrang msing² busy dgan kerjaya masing² kmi bule spend time bersama , take care each others . Even ada pergaduhan antara kami , kami bincang and selesaikan dgan baik :) aku beruntung sngd dpat kwan mcam depa :* loveyouu friends *De'Casper always in my heart*

Okay , tadi petang aku kuaq lepak kedai mkan mmbe aku dkat kuala kedah . Happy sngd² bila dok smbang dgan depa ~ depa happening , lawak and memahami . Aku slalu luah kesedihan dan kegembiraan aku dkat depa and my twin too . Tak lupa jgak dkat twin ksyangan aku *NurDini* she always be my sweetsunshine in my heart :) happy sesngd bila dgan kwan² yg selalu memahami kita kan :) hope hbgan kmi kekal selamanya , walaupun nt kmi busy dgan stdy di tmpat baru .

Farhana Shakira Ieyza

Result dan apply study ^^,

Assalamualaikum , haii . Bru hrini bule nak update belog pun ~ busy dok pkiaq nak smbung mna and bncang dgan kwan² . Huhuu :))


Alhamdulillah result SPM 2013 sdah diumumkn Khamis lalu pada 20/03/2013 , aku bersyukur kpada Ilahi krana aku dpat kptusan yg memuaskan . Aku dpat mmbuad mak dgan abah snyum bila aku tnjuk result SPM aku :') terharu + terkejut dgan kputusan aku kali nii :) ya Allah , alhamdulillah . Skrang ramai yg busy dgan nak smbung blajar mna plak . Aku pun pening kpala pkiaq ~ nak smbung akaun ta bule sbb bi aku agak kureng skit: :( sdeh sngd² . Mak dok bagi suggest mcam² universiti aku kena apply ! Isi UPU pun aku amek UiTM jaa , lain mak suruh isi USIM mcam² lagi lhaaa . Nak snrai pun tak ingat pulak :3 huhuu .

Dkat sini jgak aku nak ucapkan TAHNIAH ! Kepada kwan² yg dpat kputusan yg cmerlang :)) hope impian hmpa tercapai , aku akan slalu sokong hmpa drpda blakang !

Terimakasih jugak dkat mak , abah , abg² , kakak² , senior² , cikgu² , kwan² dan semua yg tak jemu mmberi nasihat dan mngajar tnpa erti letih . Terimakasih semua :) tanpa kamu semua aku tak kenal erti berusaha ^_^ smpai sini ja post entry nii kay , jmpa lagi nnti . Assalamualaikum :)

Tak semua tapi selalunya

Assalamualaikum , hai semua :) tajuk harini mcam pelik jaa kan ? Hahaa , aku memang selalu cerita pasal lelaki or cinta . Sebab dlam yg aku post nihh dari pengelaman dalam hidup aku sendiri . Btw tak semua lhaa , sesetengah jaa ~ sebab yg lain lain tuh pun ada yg dari pengalaman kawan kawan yg banyak story dekat aku .

Sekarang zaman dah moden , banyak yg dah berubah kan ? Sebab tuu aku dah lama single , sebab ? Sebab aku susah nak percaya laki zaman sekarang nihh ! Ada yg mengaku single padahal dah taken , memang lhaaa tak kahwin lagi tapi seolah olah macam nak permainkan perasaan perempuan jaa ~ hurm ! Susah kan nak cari yg betul betul ikhlas dan jujur sepenuhnya dengan kita :') sekarang nihh pun aku dah muak dengar ayat SEBENARNYA SAYA SUKA AWAK , ayat kasanova lelaki . Bila cinta ditolak cepat sungguh dapat penganti ~ yes like bruno mars EASY COME EASY GO ! Biar kita susah untuk mendapatkan seseorang , kerana mungkin dengan usaha usaha yg kita dah buat akan mendatangkan hasil yg lumayan :)

Perempuan lebih suka memilih lelaki yg tidak berapa romantis . Tapi memberi bukti berbanding lelaki yg hanya mulut manis , namun palsu semuanya .