Lovely Person ^_^

Assalamualaikum :)

Hi , I just want to tell you something that's really important for us to know . I realized that I made some mistakes and that sometimes I make you mad . We fight for no reason , all the time ! But even though we have a lot of problems , you know ? That I'm still here for you and that I'm still fighting for us , because you're worth it . I love spending time with you , I love every single moment that we've shared . You're the reason why I smile everyday :) I love the fact that you're a part of my life , you're so important to me dear :* I just want to be by your side for the rest of my life . I know that it's hard to not give up to stick by someone's side but relationships aren't perfect :') Please don't give up on us ! We will get through it ! A lot of people said that we couldn't make it , that we weren't going to last . But look at us , we're still trying and now we're still together ❤ and I'm glad be with you , I just want to show you off . And one day , we'll show the world that WE made it and that we can get through EVERYTHING ! But more than that , that our love is stronger than what they thought it was . I want this to last FOREVER ! I promise you that I will take care of you , I promise to love you more and more everyday , I promise to be a better person . Because I want to be worthy :) Dear , I don't care about your past , because I want to be your present and your future . because I LOVE YOU and I really do ❤ Happy Anniversary to my lovely person :* Hope you're happy with our relationship :)




Tragedi Oktober

Assalamualaikum , hai warga blogger :)

Lamanya aku menyepi , haha :D okay sebenarnya takda cerita nak diceritakan pun sebab tu lhaa menyepi , hehe . Tapi harini aku story yg nak diceritakan . Okay , cerita nii memang benda ngeri yg terjadi dalam hidup aku dan harap² benda ni takkan berlaku lagi :')

Tarikh yg takkan dapat aku lupakan 10.10.2015 , tragedi yg takkan aku lupa . Kemalangan yg menyebabkan tulang bahu aku retak sikit , bila dengar sikit mesti korang gelak kan ? Benda kecik tapi cakap ngeri . Hahaa , org takkan pernah faham sbb org tak rasa apa yg kita rasa sbb tu depa gelakkan org ja pandai :'D klau kita cerita sakit tu mcm mna pun org takkan faham . Yaa , org cakap Allah nak uji kita ~ okay aku terima ja ujian nii . Penghapus dosa kan org cakap bila sakit ni ^_^ banyak benda yg dah berubah sejak² aku eksiden nii . Firstly perangai aku semakin malas dan semangat aku nak study dah hilang . Aku pun tak pasti kenapa :( maybe sbb pada mulanya aku tak boleh nak menulis sbb bahu yg cedera tu bahu kanan dan aku pulak pengguna tangan kanan . So banyak benda yg terganggu , dari situ aku kena belajar guna tangan kiri . Tido pun kena tido elok² , letak tangan baik² tak bule nak buas and so on . Sedih kan ? Tapi yg paling sedih bila aku terpaksa susahkan mak and abah untuk tolong aku buat itu dan ini . Mak yg paling bnyak aku susahkan , hmm :( mak yg masakkan , hidangkan , siapkan (bagi pakai baju) dan semuanya mak yg buat untuk aku dan mak ambil cuti semata² nak jaga aku . Emm besarkan pengorbanan seorang ibu :') and tak lupa jugak dekat kawan² yg mai melawat and tolong aku apa yg perlu . Layan kerenah aku , thanks for my baby girls (geng KM) terutamanya Mai :) thanks babe sbb jaga aku , sayang hg :* emm , okay lhaa takda benda apa dah kot nk diceritakan . Sampai sini ja lahh ~ nak sambung study pulak . Minggu exam pulak kan so busy sikit lahh :D

Masa kita sakit ni lahh kita baru tau yg mana prihatin dengan kita :) terima kasih pada kawan² yg dapat melawat dan yg whatsapp/mesej/call tnyakan khabar .

10.10.2015

13.10.2013

ThrowBack

Assalamualaikum , haii . Muncul semula setelah lama menghilang . Dah berhabuk dah belog aku nii ~ okay . Sekarang aku nak kongsi sikit berita gembira ! Biasa lhaaa tengah bahagia sekarang nii kan ~ ada orang care pasai kita , sayang kita :D hehehe .

Okay sebenarnya kami kenal tahun lepas waktu teman twin (Dini) aku jumpa mmbe dia mai dari Perak , katanya depa nak jmpa twin aku and nak jenjalan kat Kedah . Depa just belajar kat Perak , depa asal orang Kelantan haa ~ hehe . Okay first time aku jmpa 3 orang mamat nii dkat Masjid Zahir , perghhh cayaq kod ! Bkan snang nak tgok laki bila jenjalan depa akan berhenti masjid untuk solat . Time tuu aku dgan Shaa , kmi naik keta berdua jaa sbb bru sudah beli hadiah birthday mak . Dini pulak naik keta dgan mat klate tu sbb depa amek twin aku dkat Pendang umah mmbe aku (Wafa) . Masa first time aku and Shaa tgok mat² klate nii , kami berkenan dkat yg drive keta tuu . Hahaaa , biasa lhaa minat gitu² jaa pun ~ tu normal lhaaa kan . Then kmi jenjalan Tasek Jitra dah tatau nak bawak depa jenjalan mana . ya lhaaa mai pun Alor Star bkan ada apa yg menarik pun ~ hehe ^_^ lepas bawak depa nii pusing Tasek Jitra kami pun berpecah nak balik umah dah ~ dah nak dekat maghrib kena lhaa balik kan nt mak bising pulak ! Pastu balik tuu yg drive keta tu add Shaa dkat wechat , then dia add aku pulak . Takkan tak happy crush add kita :D tapi happy sat ja lhaaa sbb lpas dia add tuu , tgok² dia dah ada awek . Aku dgan Shaa pun dah tak minat dkat dia , ya lhaaa aku bkan jenis nak kacau boyfie orang ~ cewahhhh ayat tak bule belah langsung . Tapi hakikatnya mmang btoi pun ;) then seminggu lepas tu aku dengar cerita dari bff crush aku tuu yg dia dah clash dgan awek dia sbb awek dia curang , kesian gila kan kat crush aku tuu . Hmm , lepas aku tau tunggu apa lagi masuk jarum lhaaaa ~ hehehehe :D tak malu betoi kan aku nii ! Bkan slalu pumpuan nak tackle laki , amik masa jugak lhaaa kami nak rapat pun sbb mula² dia mcm tkmau layan aku jahh . Lama² kami kawan kami makin rapat ~ huhuhu . Time tu aku tak luah lagipun yg aku suka dkat dia smpai lhaaa dia cakap dia suka aku . Perghhhh tergolek² lhaaa aku sbb crush kita hbaq yg dia suka kita , hehehe . Mulanya twin aku tak bagi aku terima dia sbb jauh katanya susah and satu lagi dia tu pemalu ~ then aku terima dia senyap² tanpa pengetahuan twin aku sbb aku tkod kena marah . Orang first yg tau ialah Shaa sbb time tu Shaa ada dgan aku , cewahhhh ! Sorry yaa Dini sbb tak hbaq , tapi lani twin aku dah tau and dia always bagi semangat merangkap Dokter Cinta aku :) mula² bercinta tuu selalunya indah kan ? Tapi aku dakk , ya lhaaa bkan snang dia nak lupa ex dia tu . Maklum lhaa first love dia ~ tipu lhaa kalau tak jeles kan tapi takpa aku bagi dia masa untuk dia lupa kisah lama dia tu . And now , yes ! Aku dah berjaya tawan hati dia and buad dia fall in love with me ~ huhuu . Walaupun kekadang dia cakap dia teringat jugak sikit² dkat ex dia tu . Sokay lhaaa , aku takmau paksa dia sbb apa ? Sbb klau dipaksa lagi dok teringat ~ tak sakit hati ? Tipu lhaa kalau tak sakit hati tapi nak buad cmna , pndai² dia lhaaa nak jaga hati aku cmna kan ;) kami bercinta tapi tak pernah nak jmpa , mesti tak percaya kan ? Hakikatnya betoi lhaaa kami tak pernah nak jumpa sbb jauh and msing² takda masa nak jmpa . Cuti sem kami tak sama so tkda masa , smpai aku dah teringin sngat nak jmpa dia . Aku ajak lhaa twin aku pi Perak semata² nak jmpa dia ~ aku bertolak pi Perak tak bgtau pun dkat dia sbb sebelum tu kami ada krisis sikit , normal lhaaa kan dlam hubungan mesti ada gaduh² :') bila dah smpai tuu dia ada paper so aku tak contact dia . And malam tu kami kuar sbb dia takda paper 2 hari so bule lhaa kami jumpa . Our first date lhaa katakan , dua² pemalu . Nohaiii , nayaa jaa ~ jenuh twin aku and bff dia peqah otak nak bagi kami dua smbang sbb dia mmang pemalu gila . Tapi aku tak lhaa sepemalu dia nii ~ bila aku bru smbang dgan dia , bule pulak dia belah cmtu jaa pi dkat bff dia . Smpai satu tahap tu aku mmg geram gila lhaaa dkat dia and aku buad tatau jaa dgan dia and aku drive nak blek dh . Mmang laju gila lhaaa aku bwak , protes katakan ~ sampai dia bisik dkat aku suruh bwak slow tapi aku buad tatau jaa . Pastu twin aku suruh bhnti kat satu kedai makan nii sbb dia lapaq , and dalam masa yg sama twin aku ckap dia nak pujuk aku . Hahahaha , sweet tu sweet lhaaa tapi tak sweet mna pun . Ceihhh , sorry yaa syang sya kutuk awk ! Huhhh , penat ehhh nak crita pun , dah lhaaa malas pulak nak crita bebnyak . Apa² pun aku happy sngat² sbb hri strusnya tu dia layan aku elok dah , dah krang sikit pemalu dia tu ~ normal lhaaa first date malu lhaaa , lelama oke lhaaa . Okay , dah habeh cerita , biaq lhaaa crita tergantung pun sbb dah penat nak menaipnya pun :') btw aku sngat happy , tak pernah sehappy nii . Thankyou yaa mr sepet :* loveyou so muchhhhh !! Akhirnya aku dapat jugak laki mata sepet , sbb dah lama aku bkenan dkat laki mata sepet nii :) terima kasih yaa sayang sebab hadir dalam hati saya . Sayang Awak MRAR ❤

Domino's Pizza, Jalan Putra.
Tasek Darulaman, Jitra.
Tasek Darulaman, Jitra.
Tasek Darulaman, Jitra.

Tahniah Sayang :)



Assalamualaikum , hai . Lama tak mengupdate ~ kisah ni lama dah berlaku tapi baru harini yang free and rasa macam nak update . Hehe :D Okay , aku nak strory pasai geng aku dah kawen dah . Tahniah sayang , hg dah jadi isteri orang dah ~ lepas ni mesti susah nak keluar sesama dah kan ? Biasa lhaa orang dah ada husband mesti lhaaa kena layan husband kan :) apa² tahniah yaa . Be a good wife for your husband and good mother for your son and daughter soon . Cepat² bagi kami anak menakan nohh ~ hahahahaha . Rendunya nak lepak sekali ramai² cmnii , rendu nak buad riuhh , nak cerita mcam² , nak sembang pasai kisah lama kita dekat Pakman dulu zaman jahiliah kononnya . Haha :'D memang aku takkan lupa friendship kita wehh ! Even masing² busy dengan kerjaya masing² , hope friendship kita kekal selamanya . Yeahh De'casper always in my heart forever :*

Okay lhaaa , mybe sampai sini saja kod , aku pun tatau nak story apa panjang² ! Hehehe , terima kasih pada sapa yang sudi baca ;)

My Hero ❤

Assalamualaikum , hai uolss . Hope korang sihat selalu yaa :))

My Future ^_^
Harini aku nak story about someone special dalam hidup aku , aku bersyukur snangat dapat kenal dengan dia sebab dia dah banyak ubah diri aku . Dan aku harap dia lhaa masa depan aku *futurehusband* inshaAllah ^_^ betul cakap orang , kadang² kita tak sangka orang yg kita hanya suka biasa² pada mulanya akan jadi seseorang yg sangat istimewa dalam hidup kita . Sebenarnya nak cerita benda lain tapi tatau kenapa aku cerita benda lain :D haha . Okay kita cerita benda yg nak diceritakan yaa ?

Today , 27.01 lahirnya insan yg sngat aku cintai iaitu MRAR a.k.a Mr Sepet ^_^ happy bornday bhae . Saya harap awak gembira dengan saya dan saya harap awak terima saya seadanya , saya sayang awak sangat² ! Semoga awak jadi anak yang soleh dan baik untuk mak and ayah awak :) inshaAllah saya akan jaga relay kita dengan baik dan kalau ada masa saya pergi sana jumpa family awak yaa ~ hehe , gatai pulak >_< awak belajar rajin² tau ? Saya taknak awak sedih² macam dulu dah ! Saya nak awak gembira dan sentiasa tersenyum :) saya juga harap awak akan setia dengan saya . Awak.. Saya percaya awak takkan curang dengan saya , dan saya harap awak pun percaya yang saya setia pada awak sorang ! Cinta jarak jauh nii kan banyak dugaannya ~ saya harap kita tetap bersama walau apa pun yg terjadi dan kita akan tempuh semuanya dengan baik , inshaAllah sayang :') lastly iloveyouforathousandyears my future husband :*

Tanda cinta kita