Sweet Memories (Me turns 20)



Assalamualaikum , hai . Baru ada masa nak update blog ni haa :D okay , aku nak story psal birthday aku bulan lepas . Benda yg aku tak expect pun terjadi , nak nangis nak jerit nak gelak smua ada time tu . Hahahaha :'D thankyou semua sbb rncang the superb surprise birthday for me . Really like it ! Okay , aku nak crita apa yg depa rncang untuk surprise aku haritu .
Firstly , masa hari birthday aku tu aku ada kelas . Masa bangun pagi tu of course lah excited nak tau sapa yg wish dulu kan . Tapi sebaliknya kecewa sngat² sbb tkda sapa pun wish kat aku ~ rabak gila lah time tu . Then ada lah bdak klas sorg dua wish birthday aku , time tu rasa nk nnges pun ada sbb org tk rpat pun wish , depa tu tak wish lnsung . Then time nak mkan kat cafe kolej , ada sorg ni tgur aku ckap birhtday aku kan hrini aku geleng jaa sbb nak tgok geng aku ingat or dak ~ pstu si Mai ni pun ckap birthday hg ka hrini ? Bukannya 27 ka ? Lagi rabak hati nii , relax ja aku jwab entah tak ingat . Hahahaha
Second , haha hatni paling kecewa tau . Boyfriend aku , lansung tak cari aku on my birthday . Ignore aku kawkaw gilaa T_T sblum birthday aku dia ckap dia balik Kelantan pdahal dia tak balik pun . Dia ada kat Perak , kuasam btul tipu aku ! Hmm , yg si Dini plak tk wish jgak kat aku even dlam group casper , bertmbah rabak lah aku :( pstu try lah scroll moment wechat tgok dia post dia busy dkt studio . Mybe dia busy and lupa kot .
Memang aku tak expect lansung depa buat surprise kat aku , malam 25 tu Mai ni ajak aku pi 1 cafe ni , knonnya dia craving nak mkan spaghetti carbonara . Yg aku expect dia ajak aku kuar nk smbut birthday aku lah bertiga skali dgan bf dia . Mmbuatkn aku tak syak papa bila si Bell chat aku kata lapar mntak kami tapaukan mkanan sbb Yiying kuar date . Bodo btul aku haritu tak syak papa lnsung . Pling tk tahan aku pi percaya si Mai tu cakap "wehhh lama kita tak sweet² kan pakai sama , apa kata kita pakai baju hitam n tudung merah" haha aku pun bendul ikutkan jela apa yg dia cakap tu sbb mmang kekdang kami slalu rncang nak pakai sama pun :'D pastu kami pi ambik bf Mai dkat hostel dia . Then kami pi lah kat cafe tu , mula2 aku pelik lah knpa dia bwak pi jalan lain . Bila aku tnya dia kata sajaa nak ikot jalan tu ~ aku pun okay jela , tak syak apa² lnsung time tu ! Tapi aku pelik sikit sbb dia parking keta jauh sikit jaa dari cafe tu , tapi tak expect papa pun jgak . Sampai lah dpan cafe tu , aku ada nmpak mcm ada org smbut birthday . Dlam hati wahhhh seronoknya kalau birthday aku cmni . Masuk² jaa dlam cafe tu , terkejut gila bila nampak gmbar aku kt atas meja tu and ada nama aku IZA20 and geng2 aku ckap SURPRISEEEE !!!!! Meleleh ayaq mata woiiii , terkejut smpai tak terkata lah . Time tu masih tk expect yg boyfriend aku nak mai sbb dia ckap dia balik Kelantan . Then tetiba si Bell mai kat aku cakap "hg lupakan jela si Edi tu , kmi ada dgan hg" lagi sebak wehhh , dah lhaa tak wish pstu tak cari aku pun . Pstu depa ada ckap wehh bwak lah kek bgi aku . Then depa nyanyi lagi Happy Birthday kat aku tapi kalini lain wehhh . Aku dngar suara Dini :'( huarghhhhhhh , smpai hati depa kenakan aku smpai mcm tu skali . So muncul lah si Edi pegang kek and si Dini pgang kotak hadiah . Memang malu+sebak+terharu semua ada wehhh . Biasa lah first time boyfriend aku buat surprise cmtu . Memang hargai sngat² sbb depa mai dari jauh kot , semata2 untuk birthday party aku ^_^ nice decoration :) depa hias sendiri kot bukan cafe tu yg hias , terharu gila lahhh bila muncul nya org yg aku paling sayang :* thankyou all ❤
Thank you my lovely person Rusydi ❤ , my lovely twin Dini ❤ , Adam and Mimie sbab datang dari Perak , decorate for my birthday party :) Thank you too for my babies (De'Mengkuangs) Mai , Farah , Bell , Milah , Yiying , Nurul and bf Mai(Fit) for celebrating my birthday :) I will remember this sweety memories, me love you all ❤ 25.07.2016














No comments:

Post a Comment