ThrowBack

Assalamualaikum , haii . Muncul semula setelah lama menghilang . Dah berhabuk dah belog aku nii ~ okay . Sekarang aku nak kongsi sikit berita gembira ! Biasa lhaaa tengah bahagia sekarang nii kan ~ ada orang care pasai kita , sayang kita :D hehehe .

Okay sebenarnya kami kenal tahun lepas waktu teman twin (Dini) aku jumpa mmbe dia mai dari Perak , katanya depa nak jmpa twin aku and nak jenjalan kat Kedah . Depa just belajar kat Perak , depa asal orang Kelantan haa ~ hehe . Okay first time aku jmpa 3 orang mamat nii dkat Masjid Zahir , perghhh cayaq kod ! Bkan snang nak tgok laki bila jenjalan depa akan berhenti masjid untuk solat . Time tuu aku dgan Shaa , kmi naik keta berdua jaa sbb bru sudah beli hadiah birthday mak . Dini pulak naik keta dgan mat klate tu sbb depa amek twin aku dkat Pendang umah mmbe aku (Wafa) . Masa first time aku and Shaa tgok mat² klate nii , kami berkenan dkat yg drive keta tuu . Hahaaa , biasa lhaa minat gitu² jaa pun ~ tu normal lhaaa kan . Then kmi jenjalan Tasek Jitra dah tatau nak bawak depa jenjalan mana . ya lhaaa mai pun Alor Star bkan ada apa yg menarik pun ~ hehe ^_^ lepas bawak depa nii pusing Tasek Jitra kami pun berpecah nak balik umah dah ~ dah nak dekat maghrib kena lhaa balik kan nt mak bising pulak ! Pastu balik tuu yg drive keta tu add Shaa dkat wechat , then dia add aku pulak . Takkan tak happy crush add kita :D tapi happy sat ja lhaaa sbb lpas dia add tuu , tgok² dia dah ada awek . Aku dgan Shaa pun dah tak minat dkat dia , ya lhaaa aku bkan jenis nak kacau boyfie orang ~ cewahhhh ayat tak bule belah langsung . Tapi hakikatnya mmang btoi pun ;) then seminggu lepas tu aku dengar cerita dari bff crush aku tuu yg dia dah clash dgan awek dia sbb awek dia curang , kesian gila kan kat crush aku tuu . Hmm , lepas aku tau tunggu apa lagi masuk jarum lhaaaa ~ hehehehe :D tak malu betoi kan aku nii ! Bkan slalu pumpuan nak tackle laki , amik masa jugak lhaaa kami nak rapat pun sbb mula² dia mcm tkmau layan aku jahh . Lama² kami kawan kami makin rapat ~ huhuhu . Time tu aku tak luah lagipun yg aku suka dkat dia smpai lhaaa dia cakap dia suka aku . Perghhhh tergolek² lhaaa aku sbb crush kita hbaq yg dia suka kita , hehehe . Mulanya twin aku tak bagi aku terima dia sbb jauh katanya susah and satu lagi dia tu pemalu ~ then aku terima dia senyap² tanpa pengetahuan twin aku sbb aku tkod kena marah . Orang first yg tau ialah Shaa sbb time tu Shaa ada dgan aku , cewahhhh ! Sorry yaa Dini sbb tak hbaq , tapi lani twin aku dah tau and dia always bagi semangat merangkap Dokter Cinta aku :) mula² bercinta tuu selalunya indah kan ? Tapi aku dakk , ya lhaaa bkan snang dia nak lupa ex dia tu . Maklum lhaa first love dia ~ tipu lhaa kalau tak jeles kan tapi takpa aku bagi dia masa untuk dia lupa kisah lama dia tu . And now , yes ! Aku dah berjaya tawan hati dia and buad dia fall in love with me ~ huhuu . Walaupun kekadang dia cakap dia teringat jugak sikit² dkat ex dia tu . Sokay lhaaa , aku takmau paksa dia sbb apa ? Sbb klau dipaksa lagi dok teringat ~ tak sakit hati ? Tipu lhaa kalau tak sakit hati tapi nak buad cmna , pndai² dia lhaaa nak jaga hati aku cmna kan ;) kami bercinta tapi tak pernah nak jmpa , mesti tak percaya kan ? Hakikatnya betoi lhaaa kami tak pernah nak jumpa sbb jauh and msing² takda masa nak jmpa . Cuti sem kami tak sama so tkda masa , smpai aku dah teringin sngat nak jmpa dia . Aku ajak lhaa twin aku pi Perak semata² nak jmpa dia ~ aku bertolak pi Perak tak bgtau pun dkat dia sbb sebelum tu kami ada krisis sikit , normal lhaaa kan dlam hubungan mesti ada gaduh² :') bila dah smpai tuu dia ada paper so aku tak contact dia . And malam tu kami kuar sbb dia takda paper 2 hari so bule lhaa kami jumpa . Our first date lhaa katakan , dua² pemalu . Nohaiii , nayaa jaa ~ jenuh twin aku and bff dia peqah otak nak bagi kami dua smbang sbb dia mmang pemalu gila . Tapi aku tak lhaa sepemalu dia nii ~ bila aku bru smbang dgan dia , bule pulak dia belah cmtu jaa pi dkat bff dia . Smpai satu tahap tu aku mmg geram gila lhaaa dkat dia and aku buad tatau jaa dgan dia and aku drive nak blek dh . Mmang laju gila lhaaa aku bwak , protes katakan ~ sampai dia bisik dkat aku suruh bwak slow tapi aku buad tatau jaa . Pastu twin aku suruh bhnti kat satu kedai makan nii sbb dia lapaq , and dalam masa yg sama twin aku ckap dia nak pujuk aku . Hahahaha , sweet tu sweet lhaaa tapi tak sweet mna pun . Ceihhh , sorry yaa syang sya kutuk awk ! Huhhh , penat ehhh nak crita pun , dah lhaaa malas pulak nak crita bebnyak . Apa² pun aku happy sngat² sbb hri strusnya tu dia layan aku elok dah , dah krang sikit pemalu dia tu ~ normal lhaaa first date malu lhaaa , lelama oke lhaaa . Okay , dah habeh cerita , biaq lhaaa crita tergantung pun sbb dah penat nak menaipnya pun :') btw aku sngat happy , tak pernah sehappy nii . Thankyou yaa mr sepet :* loveyou so muchhhhh !! Akhirnya aku dapat jugak laki mata sepet , sbb dah lama aku bkenan dkat laki mata sepet nii :) terima kasih yaa sayang sebab hadir dalam hati saya . Sayang Awak MRAR ❤

Domino's Pizza, Jalan Putra.
Tasek Darulaman, Jitra.
Tasek Darulaman, Jitra.
Tasek Darulaman, Jitra.